Hoe gezond is Maca poeder?

Maca poeder (2)

Maca poeder is een krachtige superfood met talloze gezonde eigenschappen. Het ondersteunt of verbetert onder andere het volgende: bloedarmoede, chronische vermoeidheid, depressie, onvruchtbaarheid, libido, ondervoeding, menstruatie ongemakken, geheugen, en vermindert stress. Maca poeder bevat meer dan 10% proteïne waarvan wel 20 soorten Aminozuren (de bouwstenen van proteïne en spierweefsel) en 7 essentiële/onmisbare Aminozuren. Daarnaast is het rijk aan calcium, magnesium, fosfor, kalium, zwavel, sodium, ijzer, zink, jodium, koper, selenium, mangaan, tin en silicium. Maca poeder bevat ook vitamine B1, B2, C, en E.

Hoe vermindert Maca stress? Maca vergroot het zuurstofgehalte in ons bloed, en dat verlicht het gevoel van wat wij verstaan onder stress. Als we meer energie nodig hebben dan kan Maca helpen, zonder te overstimuleren.

Hoe zorgt Maca voor een hoger libido? Maca stimuleert het aanmaken van hormonen. Zij regelen bijvoorbeeld de groei, de seksuele ontwikkeling en de celstofwisseling.

Hoe te gebruiken? Doseer bijvoorbeeld een theelepel Maca poeder in een smoothie, koffie/thee, melk, vla/yoghurt, door het pannenkoekbeslag en ga zo maar verder.

Biologische Maca poeder kopen >>

maca poeder

Bekijk alle superfoods van Lekker & Puur, er is nog veel meer >>

januari 23rd, 2013

Geef een reactie